Ingen lokal för öppenvård

Hässleholm Robin Gustavsson (KD), ordförande i socialnämnden berättar att rekrytering av personal och sökande efter lokal nu pågår för fullt.
Hässleholm • Publicerad 29 oktober 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Robin Gustavsson (KD), ordförande i socialnämnden berättar att rekrytering av personal och sökande efter lokal nu pågår för fullt.–Men vi har ingen lokal klar än och vill vänta med att gå ut med information tills det är klart, säger han.Enligt Merete Tillman på Socialförvaltningen förs diskussioner med två hyresresvärdar. De lokaler som är aktuella ligger bägge inrymda i affärs- och kontorsfastigheter utan några privatpersoner som nära grannar.

–Folk är alltid så rädda för vår verksamhet men i det här fallet tror jag inte att det kommer att bli några synpunkter eller någon oro. Vår verksamhet är bara öppen dagtid och lokalen ligger mitt i stan, säger hon.Efter att kontrakt skrivits måste det förmodligen till ett bygglov för ändrad verksamhet innan lokalen kan tas i bruk. Dessutom måste den byggas om för att passa som mottagning.Något startdatum finns därför inte heller för verksamheten som ska heta Maria Ungdom.Kommunen kommer i dagarna att gå ut med annonser om att den söker en socionom och en behandlare.Psykiatrin har redan rekryterat en sjuksköterska men söker även en kurator och en läkare på deltid.

Tidningen har tidigare berättat att Samordningsförbundet Skåne Nordost har avsatt 6,9 miljoner kronor för en treårsperiod till mottagningen som riktar sig till unga personer med missbruk, riskbruk och beroende i nordöstra Skåne.Vård- och behandlingsinsatser ska samordnas mellan kommunernas socialtjänst och psykiatrin.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.