Anordnar kurs i säkerhet för äldre

Broby Säkrare seniorer heter kursen som kommer att hållas den 19 november.
Publicerad 31 oktober 2011 • Uppdaterad 14 december 2021
Nils Bertil Finn utbildade personalen på Coop i Knislinge i hur hjärtstartaren fungerar. Nu ska han utbilda äldre i hur de kan få en säkrare vardag.
Nils Bertil Finn utbildade personalen på Coop i Knislinge i hur hjärtstartaren fungerar. Nu ska han utbilda äldre i hur de kan få en säkrare vardag.

Säkrare seniorer heter kursen som kommer att hållas den 19 november. Det är Nils Bertil Finn från Civilförsvarsförbundet som kommer att hålla i kursen i Knislinge församlingshem. Det är samma man som utbildade personalen på Coop i Knislinge, i hur de skulle använda hjärtstartaren. Nu har han fått ytterligare medel från Civilförsvarsförbundet. Nils Bertil Finn åker ut och håller föredrag på många olika ställen. Tack vare kontakten med Hjärtstartsgruppen har han nu valt Knislinge som den ort som ska få "Säkrare seniorer" härnäst.– Alla är välkomna på informationen som tar ungefär två timmar. Den är helt gratis, berättar Mildred Hilleskog och Ingegärd Nilsson från Hjärtstartsgruppen.

De berättar att informationen ska fungera som en påminnelse för de äldre om vad man ska akta sig för .– Det är nog många som har ramlat och brutit något ben när de har försökt sätta upp en gardin eller liknande. Vi skulle behövt en fixarmalte i den här kommunen, säger Mildred Hilleskog.Informationen kommer bland annat att handla om hur man hanterar rengöringsmedel och läkemedel och hur man kan undgå att ramla i hemmet. Hjärtstartsgruppen planerar även en kurs i hjärt-lungräddning i mars nästa år.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.