Higgins nya lag vann stort i Osby

Osby Efter sju år i Osby valde Stephen Higgins den här säsongen att bli tränare i Värnamo.
Osby • Publicerad 31 oktober 2011 • Uppdaterad 24 november 2021

Efter sju år i Osby valde Stephen Higgins den här säsongen att bli tränare i Värnamo. Hans nya lag har fått en utmärkt start på säsongen då de efter åtta spelade matcher ligger tvåa.

– Vi hade några spelare borta i början av säsongen men nu är vi så gott som fulltaliga, säger Higgins som tycker det ser bra ut.– Siktar på en placering bland de fyra bästa. Vilket inte ska vara någon omöjlighet då vi har fyra bra femmor.Vad säger du om ditt nya lags insats mot Osby?– Vi körde gasen i botten direkt och gick rakt på mål. Matchen var avgjorde redan efter en period, menar Higgins.– Kände inte igen Osby då de brukar ge 100 procent i alla närkamper. Men kanske var det vi som gjorde dem dåliga då vi spelade smart hockey.Ni var oerhört effektiva i power play där ni gjorde fyra mål?– Det kan man inte klaga på. Men innan dess så hade vi endast gjort ett power play-mål på 20 försök. Det vara dock bara en tidsfråga innan det skulle lossna.Hur trivs du i din nya klubb?Det känns bättre och bättre då jag träffar och lär känna mer folk. Dessutom tycker jag vi har ett riktigt bra lag.

Om en vecka ställs Higgins lag åter mot ett Göingelag då Tyringe besöker Aplarinken i Värnamo.– Det ska säkert gå bra då vi så sent som för en månad sedan besegrade dem i en träningsmatch, säger Higgins.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.