Slagsmål efter kval

Sport Polis och ordningsvakter fick avstyra slagsmålet mellan supportrarna som tagit sig in till platsen där spelare och ledare intervjuades.
Sport • Publicerad 31 oktober 2011 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: Janerik Henriksson/Scanpix
Foto: Janerik Henriksson/Scanpix

Polis och ordningsvakter fick avstyra slagsmålet mellan supportrarna som tagit sig in till platsen där spelare och ledare intervjuades.- Nästan tur att man förlorade, annars kanske man hade blivit nedslagen, sade Ängelholmbacken Marcus Lindberg till TT. Enligt Länstidningen startades slagsmålet av en person som har tillträdesförbud till elitfotbollsmatcher och inte skulle ha fått komma in på matchen. Säkerhetsdelegaten Lennart Persson säger till Aftonbladet att händelsen kommer att rapporteras till fotbollförbundets disciplinnämnd. Syrianska riskerar att straffas, även för fyrverkerier på läktarna under matchen och planstormning av segerrusiga supportrar efter matchen. - Jag är bestört. Det här är skrämmande. Spelare och ledare ska ju inte behöva vara rädda, sade Tommy Theorin, generalsekreterare i Svensk elitfotboll till Expressen.Syrianska vann returmatchen i kvalet mot Ängelholm med 3—1 och spelar i allsvenskan även nästa år.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.