Annons

”Det är så illa gjort”

Skåne/Kristianstad Nu har även Åhus församling drabbats av en hackerattack.
Publicerad 20 november 2011 • Uppdaterad 13 december 2021

Nu har även Åhus församling drabbats av en hackerattack. De synbara spåren på sajten är åtminstone vid halv tolvtiden på söndagen något mer diskreta än de mot turistbyrån i Höör där grova obscena sånger och nazistiska budskap ackompanjerade sajten.

I menyspalten har det dykt upp ett antal poster där det står “Ja, vad vore livet utan Helsingborg” med underrubriken “Allah akbar” vilket betyder ungefär “Gud är stor” på arabiska. Klickar man på länken finns ett youtube-klipp med den inte helt rumsrena “Helsingborgsvisan” av Johnny Cosy. Kyrkoherden, Erland Stiber, fick reda på att Åhus församlings webbsida hade blivit hackad på söndagsmorgonen.

Annons

- Det är så illa gjort, det är verkligen överdrivet. Det måste vara någon väldigt fördomsfull människa som har gjort det här. Jag förstår inte vad hackern är ute efter, säger Erland Stiber.Nu ska sidan återställas och användarnamnet ska bytas ut.- Sen får vi diskutera hur man skulle kunna förhindra att sånt här händer i framtiden, säger Erland Stiber.

Hackningen fanns omnämnd i en tråd på nätforumet Flashback klockan 01.18 natten till söndagen. Där fanns också inloggningsuppgifter till hemsidan.“Detta är ju ett grupparbete, login finns på förra sidan så det är bara att hjälpa till” skriver en av deltagarna på forumet.

Sannolikt är det samma gärningsmän som ligger bakom båda hackerattackerna, vilket man kan utläsa av flera inlägg på forumet.“Ni har  hajjat att vi har bytt site till http://ahusforsamling.se va?” skriver till exempel en annan deltagare på forumet.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons