Annons

Kronofogden vill häkta advokat

Nyheter Kronofogdemyndigheten lämnade på onsdagsförmiddagen in en framställan om häktning med stöd av utsökningsbalken till Malmö tingsrätt.
Publicerad 23 november 2011 • Uppdaterad 25 november 2021

Kronofogdemyndigheten lämnade på onsdagsförmiddagen in en framställan om häktning med stöd av utsökningsbalken till Malmö tingsrätt. Av handlingarna framgår att advokaten har ekonomiska svårigheter och har en skatteskuld på 90 422 kronor. Advokaten har träffat företrädare för kronofogden tidigare i veckan, men då vägrat uppge vilka kundfordringar som fanns i hans bolag. Kronofogden kallade till nya förhör vid äventyr av vite. Dock utan resultat.Därför begär myndigheten nu att advokaten skall häktas.I senast årsredovisningen fick advokaten revisorskritik för att ha lånat ur bolagets kassa. Det lånet har senare återbetalts. Hans bolag har gått med förlust de senaste två åren.Advokaten, som är i 65-årsåldern, har haft flera uppdrag i en skånsk kommun. Han har företrädesvis arbetat med arbetsrätt.

Mats G SvenssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons