Nyårsnatten lugn i Kristianstad

Skåne/Kristianstad Det allvarligaste som hände under natten var en misshandel vid idrottsplatsen i Rinkaby.
Publicerad 1 januari 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Det allvarligaste som hände under natten var en misshandel vid idrottsplatsen i Rinkaby. Två unga män råkade i bråk. När en tjej gick emellan för att stoppa bråket fick hon ett slag. Den ene mannen hördes men släpptes sen på fri fot. – Vi får säga att det har varit lugnt för vår del. Utöver misshandeln har vi omhändertagit tre berusade personer. Två i Kristianstad och en i Knislinge i Östra Göinge.

Helene Börjesson berättar att nyårsnätterna brukar vara ganska lugna. Ingen extra bemanning sattes in under nyårshelgen.- Vi hade samma personalstyrka som vi brukar ha under helger. Att det har blivit striktare regler gällande fyrverkerier och smällare har de märkt av på polisen. – De ärendena har minskat betydligt de senaste åren. I år rapporterades inget fyrverkerirelaterat.

På polisen uppskattar de att inget som hände under nyårsnatten direkt stack ut och att det inte blev stökigare än förra året. – Det känns skönt att det inte blir värre än så här i vårt område, säger Helene Börjesson, inre befäl i Kristianstad.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.