Ungdomar blev radiopratare för en dag

Skåne/Kristianstad Lena Holmgren jobbar som dramapedagog på Kulturhuset Barbacka i Kristianstad.
Publicerad 3 januari 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Filippa och Felix Wolke får instruktioner av Lena Holmgren under inspelningen av radioteatern. Ljud- och ljusteknikern Fredrik Kronbäck ses i bakgrunden. Foto: Markus Danielsson
Filippa och Felix Wolke får instruktioner av Lena Holmgren under inspelningen av radioteatern. Ljud- och ljusteknikern Fredrik Kronbäck ses i bakgrunden. Foto: Markus Danielsson

Lena Holmgren jobbar som dramapedagog på Kulturhuset Barbacka i Kristianstad.

Tillsammans med ljud- och ljusteknikern Fredrik Kronbäck är hon av uppfattningen att radioteater som konstform håller på att försvinna mer och mer.För att locka nya entusiaster till radiostudion har Barbacka satsat på en workshop med tema ljud under jullovet.– Det var ett tag sedan vi hade något liknande men nu kände vi att det var dags, säger Lena Holmgren.Vid tisdagens pass i radiostudion på Barbacka fanns syskonen Filippa och Felix Wolke från Kristianstad på plats. Under sakkunnig ledning av Lena Holmgren och Fredrik Kronbäck fick syskonen lära sig grunderna för hur man spelar in en radiopjäs.

De fick också själva ikläda sig rollerna i föreställningen " Den magiska floden" där manuset har skrivits av Lena Holmgren.

Det var två inspirerade unga debutanter som tillsammans med mamma Ulrika Lundh gick igenom de olika stegen fram till det färdiga resultatet.Det lades också på diverse ljudeffekter för att ge ytterligare liv åt den spännande historien där två länder sluter fred efter att ha krigat med varandra i många års fiendeskap.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.