Bil och lastbil i krock på väg 23

Osby Det var strax innan klockan nio i onsdags kväll som polisen fick ett larm från en privatperson.
Osby • Publicerad 6 januari 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
kolliderade i onsdags kväll. personbilen blev helt intryckt och mannen i 50-årsåldern klämdes fast. Efter att räddningstjänsten klippt loss honom fördes han till sjukhus för operation. Foto: Privat
kolliderade i onsdags kväll. personbilen blev helt intryckt och mannen i 50-årsåldern klämdes fast. Efter att räddningstjänsten klippt loss honom fördes han till sjukhus för operation. Foto: Privat

Det var strax innan klockan nio i onsdags kväll som polisen fick ett larm från en privatperson. Någon hade då sett en bilist köra på fel sida av vägen, mot färdriktningen på väg 23 i höjd med rastplatsen Lars Dufva.

Bara någon kvart senare fick polisen ytterligare ett larm. Då hade bilen kolliderat med en tung lastbil. – Vi förmodar att det var samma bil som kört på fel sida av vägen som också var inblandad i olyckan, säger Ulf Nilsson, arbetsledare för räddningstjänstens i Osby..

Ambulans och räddningstjänst från både Älmhult och Osby skickades till platsen från olyckan. Även styrkorna i Lönsboda och Kristianstad stod beredda att rycka ut.– Vi hade ett bra samarbete mellan kårerna, säger Ulf Nilsson.Kollisionen mellan fordonen skedde på körbanan i norrgående riktning på vägen mellan de två rondellerna i norra och södra delen av Osby. Vägen är enfilig på den sida där olyckan skedde, med ett vajerräcke mellan vägbanorna. Där hade föraren av trailerlastbilen försökt att väja när han mötte bilisten. Lastbilen som var lastad med cirka tio personbilar hamnade i diket. Föraren blev chockad, men klarade sig utan några allvarliga skador. Värre blev det för föraren av personbilen, en man i 50-årsåldern. När räddningstjänsten kom fram till platsen såg de att hans bil stod ett 50-tal meter från lastbilen och hittade mannen fastklämd.– Osbystyrkan klippte upp bilen och fick loss mannen, medan styrkan från Älmhult koncentrerade sig på uppröjning och lastbilschauffören. Mannen i personbilen satt fast med vänster ben och var dessutom skadad i vänster arm, berättar Ulf Nilsson.

Personbilsföraren fick därför åka till sjukhus, där han uppges att genomgått en operation.Vägen stängdes av på båda sidor under tiden röjningsarbetet pågick. Under cirka tre timmar arbetade räddningstjänsten med att få bort slitter från vägbanorna. Även under gårdagen var vägen vid olyckan avstängd, när trailerlastbilen skulle bärgas. Ett stort pådrag med flera lastbilar hjälpte till med arbetet. Trafiken fick under tiden ledas om inne i samhället.

Exakt vad som har hänt i olyckan och varför mannen i personbilen körde på fel sida av vägen är i nuläget oklart. Ärendet ligger hos polisen. Det var under torsdagskvällen inte heller klart ifall något brott ligger bakom olyckan. Inledningsvis rubricerades händelsen som brott mot trafiklagen. En utredning kommer mest troligt att göras. I torsdags hade någon sådan dock inte påbörjats.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.