Föräldrar får hjälp hitta rätt utbildning

Hässleholm Maria Claesson är social rådgivare på Familjens Hus och tillsammans med personal från den Öppna förskolan håller de i föräldrautbildningen \"De otroliga åren\".
Hässleholm • Publicerad 7 januari 2012 • Uppdaterad 24 november 2021

Maria Claesson är social rådgivare på Familjens Hus och tillsammans med personal från den Öppna förskolan håller de i föräldrautbildningen "De otroliga åren". Utbildningen som hålls en gång om året vänder sig till föräldrar med barn i åldrarna 2-8 år och pågår under en längre tid. Det finns även utbildningar som är uppdelad på fyra utbildningstillfällen som innehåller information och diskussioner om hur man ska bemöta sina barn i olika situationer.

Vikten av att ägna några minuter dagligen åt sina barn helhjärtat, att tänka efter istället för att bara säga nej direkt eller varför det är viktigt att ha få regler som man håller hårt på istället för massa olika regler.– Jag upplever att dagens föräldrar är mer osäkra än andra generationer, säger Maria Claesson och fortsätter att förklara att det kan bero på att vi i dagsläget är mer flyttbenägna, det naturliga hjälpnätverket av släkt finns kanske fler mil bort från de nya föräldrarna. Året runt anordnar även Familjens Hus olika temakvällar som berör barn och deras utveckling. En återkommande temakväll handlar om tvååringars utveckling, deras språk, motorik och känslor.

En temakväll som enligt Maria Claesson är populär bland föräldrarna. Även temakvällar för föräldrar med utländsk bakgrund anordnas, där tolk för dem som inte förstår svenska finns på plats. Under dessa kvällar arbetar man med olika stationer, där föräldrarna får prova på och hjälpa till exempel dockor som satt i halsen, eller diskussionsgrupper där vanliga frågor som vad man gör om olyckor och liknande är framme.– Vi har ingen tolk anställd här på familjens Hus, men vi tar in tolk efter behov, förklarar Maria. För mer information om de utbildningar som Familjens Hus anordnar, kontakta Maria Claesson (social rådgivare).

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.