Stor succé för unga nordskånska bowlare

Sport Både Emil Nilsson från 59:an i Hässleholm och Cajsa Wegner från Perstorpsklubben Friska Viljor följde upp 59:ans lagbrons med varsin bronsmedalj.
Sport • Publicerad 7 januari 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Både Emil Nilsson från 59:an i Hässleholm och Cajsa Wegner från Perstorpsklubben Friska Viljor följde upp 59:ans lagbrons med varsin bronsmedalj.

17-årige Emil Nilsson tog sitt andra JSM-brons då han på trettondedagsafton kom trea i den individuella tävlingen. För en vecka sedan vann han tillsammans med klubbkamraterna i 59:an, André Ekberg, Daniel Nilsson och Johan Andreasson, brons i 4-manna.– Det var riktigt kul då det här var mina första SM-medaljer, säger Emil som kom till 59:an från Åstorpsklubben Ohm i somras.

Emils väg fram till bronset var onekligen dramatisk. Han kvalade in som 17:e man till det 20 man starka finalfältet. Till play off-spelet kom han med som åttonde och siste man.Väl i kvartsfinalen plockade Emil Nilsson fram storspelet. Han mötte där Anton Borg från Tollarp som dessförinnan vunnit både kvalet och finalspelet. – Förlorade första serien men vann sedan de bägge övriga, säger Emil som tog hem den knallhårda matchen med 2–1.I semifinalen mot Filip Wilhelmsson, Force, hade dock inte Emil mycket att hämta. Filip, som förlorade finalen mot Anton Olsson, Team Clan, vann enkelt i två raka serier.– Hade ingen chans i semin då matchen mot Anton Borg tog all energi, förklarar Emil.– Men jag är nöjd med SM-insatsen då det här var min största framgång någonsin.

För Emils klubbkompisar Daniel Nilsson och André Ekberg blev det inget slut-spel då de båda inte var med bland de åtta bästa i finalspelet.

Cajsa Wegner från Friska Viljor tog sig till kvartsfinal i USM via en femteplats i finalspelet. Där besegrade 14-åringen från Perstorp Hanna Hallberg, Domino, med 2-1. Efter klar förlust i första serien vände Cajsa och vann de bägge följande serierna lätt och säkrade därmed bronsmedaljen.I semifinalen mot Fanny Lindahl, AIK, förlorade Cajsa den första serien med endast åtta poäng. Den andra serien vann dock Lindahl klart som i finalen förlorade mot Annie Thorell, Örgryte.

Elin Andréasson från BS Hässle hade inte marginalerna med sig i finalspelet. Hon missade USM-slut-spelet med endast elva poäng på sin niondeplats.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.