Kraftsamling mot droger

Osby Under föregående år hörde föräldrar från både Osby och Lönsboda av sig till personal på skolor, fritidsgårdar och socialförvaltning om att det förekommer droger i ungdomars närmiljö.
Osby • Publicerad 9 januari 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Under föregående år hörde föräldrar från både Osby och Lönsboda av sig till personal på skolor, fritidsgårdar och socialförvaltning om att det förekommer droger i ungdomars närmiljö.

Detta har gjort att kommunen tillsammans med polisen beslutat sig för att satsa extra resurser för att motverka både användande och försäljning av droger. Under hösten har polisen och kommunen arbetat med att identifiera de ungdomar som kan befinna sig i riskzonen. Man har även jobbat med att kartlägga användandet och försäljningen av droger för att därefter kunna göra effektivare punktinsatser.

Under våren planeras informationsföreläsningar som riktar sig både till föräldrar och ungdomar.Föreläsningarna kommer bland annat att handla om hur man känner igen symptom eller tecken på ett drogmissbruk och vad ett missbruk kan medföra i förlängningen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.