Viktiga bortapoäng för Glimma

Sport Det är Glimmacoachen Pär \"Chippen\" Perssons filosofi för hur hans lag skall ta sig till playoff mot tvåan.
Sport • Publicerad 9 januari 2012 • Uppdaterad 29 november 2021

Det är Glimmacoachen Pär "Chippen" Perssons filosofi för hur hans lag skall ta sig till playoff mot tvåan. Och i mötet med HA74 inkasserade man också tre sköna bortapoäng.

Glimma tog ledningen i ishallen i Sävsjö genom Pontus Nilsson på ett vinkelskott, men hemmalaget vände till 2-1 på bara 76 sekunder i mitten av den första perioden. Det såg inte bättre ut när Martin Söderlund åkte på en tvåa efter 18.26. Men HA74 verkade inte ha hört talas om Henrik Olsson som i boxplay cirklade sig igenom över hela banan innan han sprätte in 2-2 bara tre sekunder före periodvilan.– Ett både viktigt och vackert mål för oss som förstås betydde mycket för fortsättningen, tyckte "Chippen".Ett inspirerat Glimma tog också en tidig ledning i mellanakten genom André Folkestad innan en av de matchavgörande sekvenserna kom. Just Folkestad fick sitta av ett lagstraff sedan Glimma missat ett byte och strax därpå åkte Pontus Nilsson ut på en tvåa för hakning. Men under den minut som Glimma spelade tre mot fem gjorde målvakten Ted Löndahl ett par strålade räddningar och istället kunde Niklas Ingesson skjuta 2-4 när gästerna blivit fulltaliga.– Klart att det är stor skillnad att få en tvåmålsledning istället för ett oavgjort resultat i det läget, sa "Chippen".I slutperioden blev det allt grinigare från hemmaspelarnas sida och när en av dessa drabbades av ett matchstraff med fem minuters påföljd gjorde Glimma ytterligare två mål. Skyttar var Pontus Nilsson och Johan Svensson.Glimma vann för övrigt skottstatistiken med siffrorna 50-39.– Att sedan vi mest spelar av matchen och gör en miss som betyder ett reduceringsmål får man stå ut med, ansåg "Chippen" som främst ville berömma sin målvakt, Ted Löndahl.– Han var mycket bra men i övrigt så var det här en lagviktoria.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.