Boende vill ha säker skolväg

Hässleholm 14 fastighetsägare i området har skrivit brev till kommunen med förhoppningen om att Pilvägen ska kunna rustas upp och nyttjas.
Hässleholm • Publicerad 11 januari 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

14 fastighetsägare i området har skrivit brev till kommunen med förhoppningen om att Pilvägen ska kunna rustas upp och nyttjas.Alternativet som det ser ut idag; att ge sig ut på den hårt trafikerade Hårsjövägen och därefter väg 117, förkastas av barnfamiljerna.–Idag finns cirka 15 barn som skall ta sig till skolan i många år framåt och det är orimligt att de ska skickas ut på Hårsjövägen, skriver de boende.Ingen vet dock riktigt vem som egentligen ansvarar för Pilvägen ifråga. Skulle det vara de boende själva så skänker fastighetsägarna gärna marken till kommunen, påtalar de.

Anders Servin på Tekniska kontoret säger sig på rak arm inte heller veta vem som ansvarar för de cirka hundra meter väg som det handlar om.–Jag måste undersöka detta. Är det så att kommunen redan äger vägen så ska vi givetvis fixa till den. Är det inte så, måste vi diskutera hur vi ska göra i sådana frågor, påpekar han.Brantlidens nya utfart kommer att byggas ett hundratala meter väster om den nuvarande.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.