Rättegång i omfattande mål

Skåne/Kristianstad De är även misstänkta för bland annat rån, bedrägeri, och vapenbrott.
Publicerad 11 januari 2012 • Uppdaterad 24 november 2021

De är även misstänkta för bland annat rån, bedrägeri, och vapenbrott.

Under rättegången, som inleddes på tisdagen har Kristianstads tingsrätt lånat in sig i Malmö tingsrätts säkerhetssal. Rättegången planeras ta totalt sju dagar. Sex personer födda mellan 1972 och 1992 åtalas misstänkta för inblandning i brotten. Grundbulten i åtalet är det rån som fyra av de åtalade ska ha utfört eller hjälpt till att utföra mot en tatuerarstudio i Kristianstad den 7 oktober i fjol.Männen rånade tatueraren på hans tröja och slog honom. Enligt åtalet siktade de även med pistol på honom och hotade att döda hans flickvän och andra familjemedlemmar. De ska även hotat att spränga studion med granater.

En 18-årig kvinna som befann sig i studion hotades till livet av en av männen. Under måndagens rättegång berättade hon, enligt Kristianstadsbladet, att hon varit livrädd för att förövarna skulle använda pistolen. 19-årig misstänkt hävdar att han agerat i nödvärn och inte vågat annat än att lyda sin chef.

En 34-årig, som ska ha hållit vakt, erkänner tröjstölden. Det gör även den 24-årige man, som betraktas som gruppens ledare. En 20-årig man förnekar inblandning i rånet.Veckorna efter rånet ska några av männen skaffat in sprängmedel från Malmö, som de enligt åklagaren planerade använda för att spränga ett hus och en tatuerarstudio.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.