Byggprojekt oroar grannar

Broby – Vi är återhållsamma och avvaktar när det gäller projektet i Gyvik, säger kommunalrådet Patric Åberg (M).
Publicerad 12 januari 2012 • Uppdaterad 24 november 2021

– Vi är återhållsamma och avvaktar när det gäller projektet i Gyvik, säger kommunalrådet Patric Åberg (M).Kommunens åtagande i Gyviksområdet är begränsat till att lägga ner en matarledning för 3 miljoner kronor. Från den är exploatören skyldig att dra nödvändiga ledningar till husen för att vatten och avlopp ska fungera som det ska för de boende. Att Klaus Lange skulle få bygga i Gyvik vid Immeln bestämdes redan på den tiden då miljöhusprojektet i Glimåkra påbörjades. Avtal skrevs och nu har man varit tvungen att fullfölja sina åtaganden även i Immeln. – Vi vill fortfarande att området i Immeln och i Glimåkra ska utvecklas. Men vi skruvar ner förväntningarna lite och har en mer avvaktande attityd. Det är viktigt att allt går rätt till den här gången. Vi följer arbetet noga, säger Patric Åberg.Flera grannar är oroliga och irriterade när det gäller Klaus Langes framfart i Gyvik.– Det är lerigt och kaosartat i hela området. Vi i grannskapet här var emot planerna från början. En av sakerna vi reagerade på var bland annat att fem procent av bokskogen skulle huggas ned för att göra plats för husen. Vi befarade att det skulle bli mycket värre än så och vi fick tyvärr rätt. Det finns också en viss förvirring kring skjutbanesällskapet som Klaus Lange vill få väck.– Skjutbanesällskapet säger ju att de har kontrakt på att de får vara på marken i 25 år till. Ingen verkar veta vad den andre gör. Tidningen har förgäves försökt kontakta Klaus Lange.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.