Lundbergs tvingas avstå EM

Sport För första gången på 65 år skulle Sverige ha skickat ett konståkningspar till EM.
Sport • Publicerad 12 januari 2012 • Uppdaterad 13 december 2021

För första gången på 65 år skulle Sverige ha skickat ett konståkningspar till EM. Och det skulle ha varit ett par från Tyringe KS som åkte till Sheffield. Men ett läkarbesök tvingade Michéle Lundberg att ta det oundvikliga beslutet.–Tyvärr. Det var väl i går det blev definitivt. Jag har verkligen velat och försökt att tänka positivt men jag har ju känt att det skulle bli svårt, säger Michéle Lundberg som anade att foten inte skulle hinna bli bra.Under ett och ett halvt års tid har hon dragits med en överbelastningsskada i senan under högerfoten.–Det är den jag landar på efter hoppen så den får ta mycket stryk. Jag har vilat mellan tävlingar men aldrig tillräckligt för att den ska ha hunnit läka. Nu får det vara stopp på det, säger 17-åringen som har provat flera olika behandlingar.–Min kropp har inte svarat på dem men det kan ju bero på att jag inte vilat tillräckligt. Så nu är det vila från isen som gäller.Har ni gett upp hoppet om JVM i Minsk i slutet på februari?–Egentligen inte men jag vet inte om det är realistiskt. Vi får helt enkelt vänta och se.Det finns en liten rädsla för att foten inte ska bli bra.–Det är klart att den tanken också har funnits där men jag försöker tränga bort den.Att de tvingas kasta in handduken har tagit hårt även på storebror Richard, 19.–Han är inte så glad han heller. Det är frustrerande. Men han hoppas också innerligt att jag ska bli bra i foten och stöttar mig på alla sätt.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.