Snack i medvind startar ny säsong

Kultur och Nöje Zeid Andersson och Ann Westin utgör ena halvan av \"en liten jävla kvinnorörelse\", gruppen där även Anna-Lena Brundin och Yvonne Skattberg ingår och som gjort krogshow och turnerar landet runt.
Publicerad 12 januari 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Ann Westin är premiärgäst i vår. Foto: Katrin Jacobsen
Ann Westin är premiärgäst i vår. Foto: Katrin Jacobsen

Zeid Andersson och Ann Westin utgör ena halvan av "en liten jävla kvinnorörelse", gruppen där även Anna-Lena Brundin och Yvonne Skattberg ingår och som gjort krogshow och turnerar landet runt. De blir huvudakter när Snack inleder vårsäsongen på en ny plats. Att man skulle fortsätta samarbetet med restaurang Farozon när den flyttar från Hesslegården till gamla Q-Bar på Majorsgatan var självklart. – Skillnaden mot tidigare är att man äter i restaurangen och går sedan en trappa ner för att se showen och att golfskämt kanske inte funkar lika bra längre, säger Pierre Mathisson, artistansvarig i Snack. Som vanligt uppträder även en eller flera rookies, ståuppkomiker på uppgång, varje gång.

Den 6 mars är det Niklas Folkegård och Jesper Odelberg som är dragplåster. Jesper Odelberg slog igenom med dunder och brak i tv-programmet "Släng dig i brunnen". Förutom ståuppkomik har han gjort allt ifrån att spela in film, bland annat "Livet är en schlager" till att turnera som sångare med storbandet Bohusläns Big Band. Gästkonferencier denna kväll är Jesper Mattsson, mannen som delar sin tid mellan att vara ungdomspräst i Ystad församling och ståuppkomiker.

Den 3 april delar Lars Magnusson scenen med en av den svenska ståuppkomikens verkliga veteraner: Thomas Oredsson. – Han ledde en workshop med oss medlemmar i Snack 2009 och på kvällen hade vi en avslutande föreställning på Farozon, så det blir ett roligt återseende, säger Pierre Mathisson.

Vårsäsongen avslutas den 8 maj, men programmet för denna kväll är ännu inte fastställt. Snapphanebygdens comedyklubb har medvind just nu. Under höstsäsongen var det i stort sett fullt varje gång och komikerna står i kö för att komma hit. – Jag har säkert fått säga nej till 15 komiker i vår. Vi vill inte att det ska bli för långa kvällar och prioriterar nya komiker framför de som redan varit här, säger Pierre Mathisson. Som vanligt säljs eftersläppsbiljetter vid dörren vid 19.30-tiden varje ståuppkväll.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.