Tänk på varumärket

ledare Just detta faktum borde stämma till eftertanke hos politiker och tjänstemän i Hässleholms kommun.
Publicerad 13 januari 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Ledande politiker som Urban Widmark (M) och höga tjänstemän måste vårda kommunens varumärke. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Ledande politiker som Urban Widmark (M) och höga tjänstemän måste vårda kommunens varumärke. Foto: Stefan Sandström/Arkiv

Just detta faktum borde stämma till eftertanke hos politiker och tjänstemän i Hässleholms kommun. Oavsett alla goda ting som görs kommer man oftast att mätas av sina misslyckanden. Av tillfällen då man fattar korkade beslut, av händelser som uppfattas som ogina. Vi såg det i äldreomsorgen med den så kallade kaffet på Ekegården och sillen på Bokeberg.Oavsett bakomliggande intentioner som må ha missuppfattats eller vantolkats så finns där ändå någonting. Något som får människor att reagera och som ställer kommunen i dålig dager. Varumärkesbyggande med Siestafestivalen, Europaforum, Kulturhuset, Hovdala, pågatågsstopp och nya företagsetableringar som tagit tid reduceras i ett nafs i spåren av den typen av negativa inslag om kommunen.Inom barnomsorg och skola gör personal varje dag stordåd. Men oförmågan att kunna erkänna fel och brister som faktiskt finns reducerar detta hårda och enträgna arbete till långt mycket mindre värt än det borde vara ur ett varumärkesperspektiv för kommunen.Fallet med den brännskadade 1,5-åringen Vilmer är ett färskt exempel. Kommunens ovilja att göra rätt för sig ger bilden av en mindre attraktiv plats att ha sina barn i barnomsorg på. Därmed ökar tröskeln för personer att bosätta sig här.Att politiker och höga tjänstemän inte klarar av att planera utan det uppstår långa köer är en annan black om foten. Hur bra och duktig personalen än är så är det klart att det inte är positivt om människors första möte med barnomsorgen är en kö.

Hässleholm som kommun har många fördelar och framtiden ligger för bygden. Dock ska sägas att utvecklingen kan bli än bättre om man ser till att undvika sånt som skadar varumärket.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.