Viltolyckorna minskar

Hässleholm Under 2011 rapporterades 40 938 viltolyckor.
Hässleholm • Publicerad 15 januari 2012 • Uppdaterad 30 november 2021

Under 2011 rapporterades 40 938 viltolyckor. 2010 var siffran 47 475.–Att vi har färre viltolyckor 2011 än 2010 kan knappast ses som ett trendbrott med nedåtgående siffror, säger Lars Sävberger, verksamhetsledare i Nationella Viltolycksrådet. Olycksstatistiken är fortfarande oroväckande hög och över 40 000 viltolyckor ger mycket höga samhällskostnader och är långt ifrån de mål som Viltolycksrådet har satt upp.2011 dödades fyra personer och 43 skadades svårt.Minskningen av antalet viltolyckor gäller främst rådjur, men även älg.Orsaken till minskningen är oklar, men viltstammarnas storlek, väderleken, förebyggande åtgärder med mera kan påverka statistiken.En regional genomgång görs nu och där undersöks orsakerna till de olyckor som inträffat. Förslag till åtgärder ska presenteras under året.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.