Läredaskolan först ut i Vi i femman

Hässleholm Kvartsfinalen är den första, av fyra, som direktsänds i P4 Kristianstad ikväll mellan klockan 17 och 18.
Hässleholm • Publicerad 16 januari 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Kvartsfinalen är den första, av fyra, som direktsänds i P4 Kristianstad ikväll mellan klockan 17 och 18. Hela klassen hänger med till studion för att heja på och stötta sitt lag som består av Philip Chen och Krusmynta Mathiasson. Till sin hjälp har de även tre experter utsedda av klassen som kan rycka in och svara på frågor om det kniper.Klassen väljer själv i vilka ämnen de tre experterna kan svara och har fått välja mellan engelska, historia & religion, sport & fritid, populärkultur, svenska, lokalt och stegen.– Klassen tycker det är mycket spännande, säger klassföreståndaren Birgitta Melin. Enligt Birgitta Melin har ingen femma från Läredaskolan deltagit i Vi i femman tidigare.– Jag har jobbat på skolan i tio år och ingen av mina klasser har kommit så här långt tidigare, och ingen annan klass heller vad jag vet, säger hon.Klass 5 har förberett sig genom att skriva frågor till varandra och grillat deltagarna i tävlingen och sina experter så de är förberedda inför kvällens utmaningar.– Nu hoppas vi att hela Hässleholm håller tummarna för oss ikväll, säger Birgitta Melin.På torsdag den 19 januari är det klass 5 från T4-skolans tur att briljera med sina kunskaper. T4-skolan möter då Klass 5E från Sandlyckeskolan i Torekov. När kvartsfinalerna avgjorts går den 9 februari regionsemifinalen av stapeln. Programmet leds av Josefin Modig och domare är Per Erik Tell.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.