Nilsson lämnar kommunstyrelsen

Broby Enligt Nilsson var det aldrig meningen att han skulle sitta i kommunstyrelsen, men när Tove Brokhöj (KD) slutade före sommaren blev Magnus Nilsson en \"nödlösning\".
Publicerad 17 januari 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Enligt Nilsson var det aldrig meningen att han skulle sitta i kommunstyrelsen, men när Tove Brokhöj (KD) slutade före sommaren blev Magnus Nilsson en "nödlösning".– Tove fick lite hastigt boende på annan ort och vi hittade ingen efterträdare då. Så jag hoppade in tills vi löst det och vi har jobbat med att få fram en ersättare under hösten, säger Nilsson.– Och nu har vi hittat en lösning som kommer att bli bra.

Till ledamot i kommunstyrelsen efter Magnus Nilsson har Krist- demokraterna i Östra Göinge föreslagit Marie-Louise Fredin.– Hon har studerat och arbetat med sitt examensjobb i höst och kunde därför inte kliva in redan i somras. Men nu tror jag det här blir bra, säger Nilsson.

Magnus Nilsson är ordförande i kommunfullmäktiges beredning för tillväxt och samhällsbyggnad.– Och vi har sagt sedan omorganisationen att sitter man i beredningen ska man inte sitta i kommunstyrelsen. Så det är inget konstigt med att jag slutar nu, jag har bara suttit i KS under en övergångsperiod och det här var helt planerat.– Det enda som blev "fel" var att jag inte slutar förrän siste januari, jag sa att jag max skulle sitta till årsskiftet, säger Nilsson.Du kommer inte att lämna något av dina andra uppdrag i kommunen?– Nej, nej, det kommer jag inte att göra.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.