Förtidspensionär jobbade heltid

Hässleholm Enligt stämningen blev mannen beviljad hel förtidspension år 2000 samt senare även bostadstillägg.
Hässleholm • Publicerad 18 januari 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Enligt stämningen blev mannen beviljad hel förtidspension år 2000 samt senare även bostadstillägg.Utbetalningarna skedde månatligen.

I maj 2008 började dock Bjärnumsbon förvärvsarbeta och han arbetade heltid från juni 2008 fram till december 2010. Förtidspensionen och bostadstillägget behöll han ändå.Nu åtalas mannen för grovt bidragsbrott. Bjärnumsbon fick enligt åtalet ut sammanlagt 354 000 kronor för mycket, pengar han inte var berättigad tillMannen erkänner brott. Brottet bedöms som grovt av åklagaren på grund av det höga beloppet.

Bjärnumsbon åtalas också får narkotikabrott och dopningsbrott.Polisen hittade en mindre mängd cannabis samt amfetamin i hans bostad i Bjärnum den 5 september förra året. Även fyra ampuller med ett testosteronpreparat hittades. Också detta brott erkänns.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.