Vill flytta från vägglössen

Hässleholm Patrik Ström anser att båda problemen är fastighetsägarens ansvar och att familjen borde få en ersättningslägenhet.
Hässleholm • Publicerad 18 januari 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Patrik Ström vill definitivt flytta under tiden hans lägenhet saneras. Foto: Hans Bryngelson
Patrik Ström vill definitivt flytta under tiden hans lägenhet saneras. Foto: Hans Bryngelson

Patrik Ström anser att båda problemen är fastighetsägarens ansvar och att familjen borde få en ersättningslägenhet.

Men beskedet från fastighetsägaren är att familjen måste bo kvar för att fungera som "lockbete" medan vägglössen bekämpas .Om problemet enbart hade varit mögel hade en annan lägenhet troligen ordnats.

Både mögel och vägglöss är givetvis ännu värre för Patrik och hans barn. –Vi kan inte bo kvar. Det här är en sanitär olägenhet, säger Patrik Ström.Han vänder sig emot den beskrivning av hur vägglössen kom in i lägenheten.Både fastighetsägaren Peter Bjerregaard och miljöchefen Sven-Inge Svensson menar att det troligen är hyresgästen som fått dem med sig från annat håll.

–Det är inte jag som har fått med mig vägglössen hit, de fanns i lägenheten när jag flyttade in i maj 2011.Det säger Patrik och vill också ha sagt att vägglöss inte "smittar" från person till person.Han märkte genast att det fanns något slags skadedjur i lägenheten och anmälde det till vaktmästaren.

När ingenting hände tog han till slut själv kontakt med Anticimex som så småningom konstaterade att det var vägglöss det rörde sig om. Då hade krypen hunnit föröka sig rejält.–Det är fastighetsägarens fel, huset har misskötts i 15 år, men det är få hyregäster som vågar klaga eftersom de riskerar att bli av med sin lägenhet, säger Patrik. –Själv har jag en liten anmärkning hos kronofogden och då är det inte så lätt att få en annan lägenhet.Nu vill han bara flytta med sina två barn.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.