Nu kommer snön och kylan

Nyheter - Nu blir det lite vinter.
Publicerad 21 januari 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
16 minus i Laholm och snö. I Skåne blir det mildare men kan ändå bli 10 grader kallt. Där slutar snön falla under lördagskvällen. Foto: Scanpix
16 minus i Laholm och snö. I Skåne blir det mildare men kan ändå bli 10 grader kallt. Där slutar snön falla under lördagskvällen. Foto: Scanpix

- Nu blir det lite vinter. I dag söndag kommer det fortsätta att snöa på sina håll, mest i Halland. Sen kommer kylan där vi kan räkna med minusgrader mitt på dagen, säger Lisa Frost jourhavande meterolog på SMHI.

Under lördagen föll snön över Halland och Skåne. Mest snö fick de norra delarna av Skåne och Halland.- Halland kan räkna med 10-15 centimeter nysnö medan i norra Skåne faller det en decimeter. Vid kusten blir det mest regn eller snöblandat regn, säger Lisa Frost.

Enligt SMHI:s halkprognoser kan det bli snöhalka på sina håll i Halland och Skåne. Men natten till tisdag sjunker graderna.- Det blir stabilare väder med uppehåll men betydligt kallare, säger Lisa Frost.

I Malmö kan det bli sex minusgrader; Laholm kan räkna med hela 16 grader kallt under onsdagen. Hässleholm kan enligt prognoserna räkna med 10-13 minusgrader nästa vecka.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.