Landslagsmålvakt till Vittsjö

Sport – Det blir mycket intressant med två så bra målvakter som Geurts och Sonja Fransson, menar Thomas Mårtensson och berättar att man jobbat ganska länge på att få holländskans underskrift.
Sport • Publicerad 22 januari 2012 • Uppdaterad 30 november 2021

– Det blir mycket intressant med två så bra målvakter som Geurts och Sonja Fransson, menar Thomas Mårtensson och berättar att man jobbat ganska länge på att få holländskans underskrift.– Allting tar sin tid och jag tror att vi började redan i november. – Men Olof Sixten & co i klubben har gjort ett jättejobb för att ro den här affären i hamn.Förra säsongens ena keeper, amerikanskan Krista Pace har försvunnit från Vittsjö och därför hade målvaktsfrågan högsta prioritet. Men att hitta svenska målvakter av allsvensk klass var enligt Vittsjöledningen nästan omöjligt varför blickarna riktades mot Europa.Där hittade man alltså Geurts som just fyllt 26 år och tidigare spelat i bland annnat Western Illinois University, USA och för Heike Rheine i tyska Bundesliga.Sedan 2007 fanns hon dock tillbaka i Holland och klubben AZ Alkmar som också vann vann ligan säsongerna 2008-10.– En rutinerad målvakt som ju tog bronsmedalj i EM 2009 när Sverige åkte ut i kvartsfinalen, berättar Mårtensson och förklarar att Geurts varit given förstamålvakt i Holland sedan debuten 2006.Där har det blivit 70 A-landskamper.–Vi tror att hennes erfarenhet av tuffa matcher på högsta internationella nivå kommer att vara viktig för vår trupp.

Faktum är att Loes Geurts redan i december provtränade med Vittsjö men övergången har alltså dröjt ända till nu.– Så vi har sett henne i aktion. Hon spelar med Holland i Cyprus Cup i början av mars och åker sedan direkt hit, avslöjar VittsjötränarenThomas Mårtensson berättar också att de allsvenska nykomlingarna fortfarande har många bollar i luften när det gäller nyförvärv.

Det krävs ytterligare några spelare för att nå en godkänd storlek och kvalitet på truppen.– Vi kommer väl att hamna på två eller tre nyförvärv till men samtidigt tror jag att vi har sju eller åtta namn i luften att arbeta på just nu.Emma Sjödahl?– Ja, hon har kommit hem från USA och tränade faktiskt med oss i förra veckan – så hon förhandlar vi med, säger Thomas Mårtensson.– Hennes avslutning i laget förra säsongen, innan hon åkte till USA, var ju helt strålande och jag ser gärna henne tillbaka i Vittsjö i allsvenskan.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.