Kan Rolf-Göran någonsin bli folkkär?

Sport Två stora missuppfattningar spred sig efter att Rolf-Göran Bengtsson vunnit Jerringpriset med den största segermarginalen någonsin.
Sport • Publicerad 23 januari 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
Arkivbilder
Arkivbilder

Två stora missuppfattningar spred sig efter att Rolf-Göran Bengtsson vunnit Jerringpriset med den största segermarginalen någonsin.1) Priset borde i stället ha gått till hästen som gjort jobbet.2) Rolf-Göran är nu folkkär.

Båda påståendena är lika felaktiga. Att Rolf-Göran är värdig priset är självklart. Allt annat löjliga missförstånd. Men ett lika stort missförstånd är att 44,6 procents röster skulle vara ett bevis av folkets kärlek och ömsinta omfamnande.Jag misstänkte tidigt att detta skulle bli Rolf-Görans år. Dels på grund av att han helt enkelt var priset värdig men också för att det luktade ridsportskupp i januariluften.

Hästfolket mobiliserade sig drivna av år av orättvisa och påhopp. Många flickors och kvinnors frustration av att inte bli tagna på allvar i sin sport och ständigt särbehandlas negativt utmynnade i ett röstande som slog rekord. En ren hästkupp. Eller ridmobb.

Inget allmänt erkännande. Ett litet bevis på det fick jag häromdagen när jag lite försiktigt frågade min icke-idrottsintresserade-men-desto-mer-hästintresserade svärmor om hon händelsevis röstat på det där Jerringpriset.– Nej, men det skulle jag faktiskt ha gjort i år! Jag stod upp och skrek när han fick priset. Jag har aldrig tänkt rösta förr men i år kände jag att ...

Och så utmynnade det i lång harang om hur hästtjejerna missgynnats i allt från kassaköer till sportsidor. I år stod de upp och skrek "revansch" i tv-sofforna.Men Bengtsson är långt ifrån folkkär. Tyvärr. Krävs då en hel personlighetsförändring? Nej, så himla karismatisk behöver man inte vara. Charlotte Kalla är ju faktiskt folkkär.Men först måste han nog vinna ett OS-guld. Sen nå ut med sin sanna historia. Och sist kanske dansa i Let"s dance.

1) Är man knäpp om Juholt-affären fick en att tänka lite på hockeytränarsäsong som sedvanligt följs av lite oförklarliga avsked?Nu fick ju Juholt jobba ungefär lika länge som en elitserietränare i hockey.Och opinionssiffror fällde precis som resultat. Men också infekterat internt gnabb.

2) Någon mer än jag som mår lite dåligt av att se den där grafen över svensk herrhandboll? År och åter år av en rak hög kurva med guld, medaljer och ära. Men de senaste åren – en taggig historia med luckor vissa år där vi inte ens varit med eller som detta EM – inte presterat.

3) Ingen behöver väl förklaringar kring varför Zlatan har en stor tavla på sin egna fötter i hallen?Inte efter ytterligare ett läckert klackmål av de magiska fötterna i går.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.