Kvalspel närmar sig för Glimma

Sport – Spelar vi som vi gör nu så ska det inte vara några problem att ordna kval-spel, säger Glimmatränaren Pär \"Chippen\" Persson som menar att det är viktigt att hans lag fortsätter att vara ödmjuka trots det goda läget.
Sport • Publicerad 23 januari 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

– Spelar vi som vi gör nu så ska det inte vara några problem att ordna kval-spel, säger Glimmatränaren Pär "Chippen" Persson som menar att det är viktigt att hans lag fortsätter att vara ödmjuka trots det goda läget.

Henrik Olsson gav sitt Glimma ledningen i en förstaperiod som inleddes lite avvaktande.– Vi växte in i perioden alltefterhand, menar "Chippen".Jonas Mathisen spädde på ledningen till 2–0 i början av den andra perioden. Men ett par utvisningar gjorde att Ljungby kunde gå ifatt till 2–2. Ställningen var efter den andra perioden 4–3 till bortalaget efter Glimmamål av Johan Svensson och Jesper Johansson.– Andra perioden var vårt klart sämsta då vi tappade allt spel, säger Pär "Chippen" Persson.

Som var betydligt mer nöjd med avslutningsperioden trots att Ljungby där ganska snabbt kunde kvittera. Men Glimma replikerade omgående då Johan Bengtsson kunde göra 5–4 vilket också skulle visa sig bli segermålet.– Tycker att den tredje perioden var mycket bra försvarsmässigt, säger "Chippen" som var mycket nöjd med målvakten Ted Löndahl samt veteranerna Henrik Olsson och Oscar Brandting.– Det betyder mycket att de stiger fram då de äldre spelarna drar med sig de yngre.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.