Får fortsätta med hemtjänst

Hässleholm Både Fransennen och AIH Assistans fick för några veckor sedan besked från kommunen om att de riskerade att mista sina avtal på grund av ekonomiska problem.
Hässleholm • Publicerad 24 januari 2012 • Uppdaterad 24 november 2021

Både Fransennen och AIH Assistans fick för några veckor sedan besked från kommunen om att de riskerade att mista sina avtal på grund av ekonomiska problem.Enligt omsorgsförvaltningen var båda företagen då på obestånd, hade förbrukat sina aktiekapital, gick med underskott och hade dessutom brister i redovisningen.AIH har redan vidtagit åtgärder som omsorgsförvaltningen har accepterat, trots företagets betalningsanmärkningar på grund av obetalda skatter.

Fransennen har liksom AIH Assistans ordnat ett aktieägartillskott, men här är den avgörande åtgärden en omvärdering av en fastighet som företaget äger.

Efter utlåtande av en fastighetsvärderare har värdet höjts från 338 680 kronor till en miljon kronor. Det betyder att företagets tillgångar ökar med 661 320.Enligt ägaren Kaj Fransson var fastigheten tidigare undervärderad.–Företaget gick med underskott på grund av fastighetsvärdet, förklarar han.

Jan Nilsson på omsorgsförvaltningen konstaterar också att företagets revisor granskat kontrollbalansräkningen och att det då inte framkommit något som tyder på att den inte uppfyller aktiebolagslagens krav.Omsorgsförvaltningen ska göra en uppföljning av företaget efter sommaren.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.