Hon blir ny chef efter Stig Nordin

Broby I praktiken ersätter Camilla Leo Malmberg förre fritidsintendenten Stig Nordin, som gick i pension vid årsskiftet.
Publicerad 24 januari 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

I praktiken ersätter Camilla Leo Malmberg förre fritidsintendenten Stig Nordin, som gick i pension vid årsskiftet. Men hon kommer inte enbart att ta över Nordins uppgifter rakt av. – Hälsoutvecklare är en ny tjänst och vi håller på att tillsammans hitta formerna för den och utveckla hur vi ska jobba, säger Camilla Leo Malmberg.

Hon brinner för frågor som friskvård, motion, stresshantering, motivation och kost och har drivit eget företag och arbetat som hälsocoach.– Förhoppningsvis kan jag ju utnyttja mina kunskaper inom mitt nya jobb, säger Camilla.Efter bara tre dagar på jobbet kan hon inte i detalj gå in på hur hon kommer att arbeta.

– Just nu är mitt mål att sätta mig in i alla arbetsuppgifter. Kontakter med föreningslivet, Skutt-lägret... jag är ju så ny så det handlar i första hand om att jag ska få grepp om jobbet.– Vi ska fortsätta jobba för att öka möjligheterna och viljan att röra på sig. Föreningarna och våra duktiga eldsjälar ska få bra förutsättningar, ungdomarna ska ha något att göra och så vidare. Det här är saker jag tycker om och har jobbat med och jag tycker det är viktiga saker, säger Camilla.Hon har bland annat varit engagerad i föreningen Aktiva Sibbhult, där hon varit med och arrangerat Valborgsfirande och höstfester med lyckat resultat.

Kommunalrådet Patric Åberg (M) ser positivt på kommunens senaste nyförvärv.– Vi hoppas att det blir ny fart i de här frågorna. Jag har ju inte haft med tillsättningen att göra, men det är positivt att det gick så snabbt att tillsätta tjänsten, säger han.Att Camilla Leo Malmberg är ett välbekant namn för många i Östra Göinge sedan tidigare ser Åberg som ett plus.– Hon är ju en lokal kändis med ett brett engagemang. Hon har visat att hon har bra driv, så det här känns bra, säger Åberg.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.