Lyckad satsning på kvällskurser

Broby Tidningen har tidigare berättat om kvällskurserna på Stenforsaskolan och den första, som handlade om sociala medier, lockade en hel del folk.
Publicerad 24 januari 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Tidningen har tidigare berättat om kvällskurserna på Stenforsaskolan och den första, som handlade om sociala medier, lockade en hel del folk.– Det var drygt 40 personer. Vi hade en förhoppning att många skulle komma, men att det skulle bli så många som det blev var över förväntan, säger Andreas Hügard på Stenforsaskolan.Hügard höll i kvällskursen om sociala medier och var nästan lite chockad över hur väl den togs emot. – När vi var klara ställde sig folk upp och applåderade. Och det var många som påpekade att det var intressant och att vi hade ett bra upplägg, säger han.

Kursen var en grundläggande introduktion till sociala medier och på grund av det stora intresset blir det nu ett antal fördjupningskurser.– Vi gick runt med listor där man fick skriva upp sig om man var intresserad. Störst intresse var det för Facebook, men även Skype och blogg var folk intresserade av, säger Andreas Hügard.Och det var många som kunde tänka sig en grundkurs i IT, Personer som precis har köpt sin dator ville ha hjälp med att komma igång.När fördjupningskurserna blir är inte riktigt klart, men åtminstone Facebook-kursen lär bli av inom kort.– Vi ska hjälpa folk med att komma igång och använda Facebook. Det är ju så individuellt vad man vill använda det till och vi ska visa vilka olika möjligheter det finns.

Karl-Axel Hill, rektor på Stenforsaskolan, är nöjd med intresset för kvällskurserna.– Det här är ju ett sätt att jobba för att vi ska vara stolta göingar. Vi visar att det finns något positivt här, att vi har kompetens och kunskap som folk kan ta del av. Och så är det givetvis för att marknadsföra skolan, visa att det finns en mening med att ha bra utbildningsmöjligheter här i kommunen, säger Hill.

I morgon är det bredband och telefoni som står på programmet när Martin Persson håller i den andra av vårens kvällskurser. Sen väntar en fotokurs 8 februari och därefter blir det två kurser med rubriken barnolycksfall och första hjälpen.– Kurserna om barnolycksfall är redan fullbokade, men vi kommer att boka in två nya datum, berättar Hügard.Senare i vår väntar även kurs i släktforskning på Stenforsaskolan.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.