Stor dramatik när Tyringe gick till final

Sport Men vid tävlingarna i Broby blev det stenhårt om vilket lag som skulle ta sig vidare och först i sista matchen kunde Tyringes Arlid Qerimaj i 35-kilosklassen stiga in och vinna på fall mot Vikings Måns Broström.
Sport • Publicerad 24 januari 2012 • Uppdaterad 24 november 2021

Men vid tävlingarna i Broby blev det stenhårt om vilket lag som skulle ta sig vidare och först i sista matchen kunde Tyringes Arlid Qerimaj i 35-kilosklassen stiga in och vinna på fall mot Vikings Måns Broström.

- Ja, det här var spännande värre, menade Tyringes tränare Pontus Brinck medan Vikings Kari Pylkkönen bratade om "rena brottarfesten":- Det var ju jämnare än någonsin och alla tre lagmatcherna var stenhårda, ansåg Vikingledaren.Den första matchen mellan Viking och Eslöv slutade oavgjort 5-5 och i Tyringes match mot mellanskåningarna såg det kritisk ut för Brincks manskap med svårt underläge på 2-5.Men Jacob Brinck, Mickel Persson och Timmy Svantesson såg till att Tyringe fick oavgjort och inför sista matchen hade alla tre lagen chansen att gå vidare. - Men oavgjort även i denna hade betytt att sekretariatet hade fått börja räkna flest fallsegrar, berättade Pontus Brinck och även slutmatchen blev stenhård innan Werimaj kunde avgöra. Eslöv slutade nu tvåa och Viking trea.- Nu blir siktet inställt på finalen i Stockholm den 18 februari, säger en förväntansfull Pontus Brinck.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.