Värvar blod på Facebook

Skåne/Kristianstad Många blodgivare är i åldrarna 18–30 år.
Publicerad 24 januari 2012 • Uppdaterad 30 november 2021

Många blodgivare är i åldrarna 18–30 år. Nu satsar blodcentralen på att värva fler inom denna ålderskategori. Metoden: reklam på det sociala nätverket Facebook, musiktjänsten Spotify och på olika bloggar. Totalt finns 200 000 ungdomar inom det efterfrågade åldersspannet i Skåne. Hur många av dessa som nås av reklamen och som sedan faktiskt blir blodgivare återstår att se.– Vi måste prova nya vägar för att nå ungdomarna, säger Ingrid Johansson, blodgivarsamordnare vid Blodcentralen Skåne.I fjol hade man behövt ungefär 4000 fler aktiva blodgivare för att Region Skåne skulle vara självförsörjande med blod. I stället fick man hjälp från omgivande landsting.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.