Annons

Wallström stänger inte dörren för uppdrag

Nyheter Där har flera socialdemokratiska kommunalråd uttryckt förhoppningar om att den förre S-ministern, EU-kommissionären och numera FN-tjänstemannen ska vara villig att ta över partiledarposten efter Håkan Juholt.
Publicerad 24 januari 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Där har flera socialdemokratiska kommunalråd uttryckt förhoppningar om att den förre S-ministern, EU-kommissionären och numera FN-tjänstemannen ska vara villig att ta över partiledarposten efter Håkan Juholt. Men i en intervju med Värmlands Folkblad står hon fast vid sitt nej.– Jag har inte ändrat mig, säger hon till tidningen.

Däremot stänger Wallström inte dörren helt till att jobba med andra uppdrag för Socialdemokraterna — om hon får en förfrågan.– Det får jag i så fall ta ställning till då. Men vad gäller frågan om partiledaruppdraget är svaret detsamma som tidigare.

Annons

På en frågeställning om hennes tankar efter den gångna helgen, svarar Wallström:– Det är många tankar som cirkulerar nu. Som engagerad socialdemokrat bryr jag mig förstås om vad som händer på hemmaplan. Det som hänt är tragiskt för partiet. Men jag antar att Håkan Juholt inte orkade med pressen längre, och det får man förstå, säger hon till Värmlands Folkblad.

Tidigare folkhälsoministern Morgan Johansson tänker inte säga nej om han får frågan om att ta över partiledarrollen.– När partiet är i ett sånt här läge existerar inga nej, då finns bara ett svar: ja, säger han i SVT:s Gomorron Sverige, skriver Expressen.– Det gäller mig också, samtidigt vill jag tillägga att jag ser andra kandidater som mer lämpliga, fortsätter Johansson.

För drygt ett år sedan, när Socialdemokraterna senast var på jakt efter en ny partiledare, förekom Morgan Johansson i spekulationerna om Sahlins efterträdare. Då uppgav Johansson att han inte kunde ta partiledarjobbet på grund av sina tre små barn.– Jag är inte aktuell för partiledarskapet. Jag har tre barn varav den äldsta är sju. Om jag ska gå in i ett uppdrag så måste jag veta att jag kan göra ett väldigt gott arbete och då handlar det om att lägga ned väldigt mycket tid, sade han till TT i november 2010.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons