Anser sig ha blivit vilseledd av Telia

Hässleholm I sin anmälan hänvisar mannen till en annons som varit införd i flera dagstidningar under några veckors tid.
Hässleholm • Publicerad 25 januari 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

I sin anmälan hänvisar mannen till en annons som varit införd i flera dagstidningar under några veckors tid. Mannen menar att annonsen för bredband och digital-tv är totalt vilseledande gällande de olika prisuppgifterna som nämns.

I annonsen ges ett pris men lite längre ner finns ytterligare fem rader skrivna i en mycket mindre stil där det framkommer att det tillkommer visa kostnader under bindningstiden. Denna text, menar Sösdalamannen, skulle varit lika stor som övrig text i annonsen.Konsumentverket skriver att Telia Soneras annons inte uppfyller kraven på korrekt prisinformation då väsentlig information saknas. På så sätt strider Telia Soneras marknadsföring mot de lagar som gäller.

Konsumentverket anser att Telia Sonera är ansvarigt för marknadsföringen och bör i första hand göra en rättelse av annonsen. Företaget har sedan till och med den 9 februari på sig att lämna in sitt yttrande till konsumentverket.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.