Ny utbildning till Önnestad

Skåne/Kristianstad – Det är en maskinförarutbildning plus en ökad kompetens att serva och underhålla maskinerna inom växtnäringen, förklarar Sara Slätt, utbildningsledare på yrkeshögskolan i Önnestad.
Publicerad 25 januari 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

– Det är en maskinförarutbildning plus en ökad kompetens att serva och underhålla maskinerna inom växtnäringen, förklarar Sara Slätt, utbildningsledare på yrkeshögskolan i Önnestad.

De färdigbakade studenterna ska även kunna arbeta som demonstratörer och instruktörer av maskinerna och arbeta på maskinföretag.Dagens lantbruksmaskiner blir mer och mer tekniskt avancerade.– Det krävs mer kompetens för att kunna utnyttja maskinernas fulla potential, säger hon.Skolan ser fram emot att dra igång maskinskötarutbildningen i oktober i år.

– Det ska bli jättespännande. Både vi och branschen har sett att det finns ett ökat behov. Vi tror mycket på den här utbildningen, säger Sara Slätt.Yrkeshögskolan fick likt tidigare år även bidrag för att driva driftsledarutbildningen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.