Vattentornet fräschas upp

Skåne/Kristianstad Detta medborgarförslag har Tekniska nämnden nappat på och ställer nu i utsikt att det femtio meter höga tornet och närliggande vattenverk skall kunna fräschas upp inför stadens 400-årsjubileum år 2014.
Publicerad 26 januari 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Uppfräschning väntar vattentornet
Uppfräschning väntar vattentornet

Detta medborgarförslag har Tekniska nämnden nappat på och ställer nu i utsikt att det femtio meter höga tornet och närliggande vattenverk skall kunna fräschas upp inför stadens 400-årsjubileum år 2014.Inledningsvis anslås 100 000 kronor till planering av belysning av tornet och vattenverksbyggnaden. I nästa års budget föreslås att ytterligare minst 200 000 kronor avsätts för ändamålet. För att få en smakfull och intressant belysning kan det finnas möjligheter att få medel ur vissa fonder. Utformningen bör ske med hjälp av ljuskonstnär eller ljus arkitekt.Av säkerhetsskäl har vattenverksområdet nyligen inhägnats. I detta sammanhang har också diskuterats en förbättring av utemiljön – plantering av alléträd utmed Vattentornsvägen, buskage kring lågreservoaren och tornets fot, ny väg till vattentornet och eventuellt en vattenkonst.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.