Biblioteket nära flytt till skolan

Broby – Enligt den nya skollagen måste varje skola ha ett bibliotek i direkt anslutning.
Publicerad 27 januari 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

– Enligt den nya skollagen måste varje skola ha ett bibliotek i direkt anslutning. Därför flyttar vi nu biblioteket till Snapphaneskolan. De har dessutom väl anpassade lokaler till den sortens verksamhet, säger omsorgs- och utbildningsutskottets ordförande Tommy Aspegren. Om kommunstyrelsen godkänner förslaget är det slutgiltigt och flytten kan påbörjas. Socialdemokraterna ville att frågan skulle tas upp i kommunfullmäktige för debatt men blev nedröstade, enligt Aspegren.Om biblioteket flyttas från den nuvarande lokalen till Snapphaneskolan innebär det att det blir långt för eleverna på Västerskolan att ta sig till biblioteket. Därför planerar kommunen att även bättra på deras bibliotek. – De som har montessoriskolan i Sibbhult är dessutom intresserade av att använda den nuvarande bibliotekslokeln till en ny förskola. Tommy Aspegren berättar att om de skulle hoppa av finns det även andra alternativ för lokalen. Vilka vill han ännu inte berätta om. Flera Knislingebor har uttryckt motstånd mot att biblioteket skulle flyttas. De vill att det ska ligga nära busshållplatsen och anser att lokalerna i nuläget ligger centralt och bra.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.