Förvirring inför brottningens serieavslutning

Sport Att det råder förvirring inom brottningen är inget nytt.
Sport • Publicerad 27 januari 2012 • Uppdaterad 24 november 2021

Att det råder förvirring inom brottningen är inget nytt. Den här gången gäller det hur tabellplaceringen avgörs om två lag har lika många poäng.Det borde vara glasklart eftersom det i seriebestämmelserna står följande: "Då två lag eller fler har lika många lagpoäng efter sista serieomgången avgör kvoten mellan positiv och negativ kvotpoäng. Då lag fortfarande har samma poäng och kvotpoäng avgör den som har högst positiv kvot. Är lagen fortfarande lika gäller inbördes möte. Har lagen vunnit varsin match avgörs det på kvotpoängen i dessa två möten.", men de inblandade parterna är inte lika övertygade.

Så om seriebestämmelserna som står på förbundets hemsida gäller så måste Hästveda vinna med 12 poäng över Trim i kvällens match för att ta hem seriesegern. Men är det som Hästveda BK:s ordförande Agne Nilsson tror, och som det varit de senaste åren, måste Hästveda vinna med 25 poäng.– Jag tror det är det lag som tagit flest positiva poäng som vinner, så det blir svårt för oss att ta in de 25 poängen som vi behöver ta, säger Agne Nilsson, men det är innan han får seriebestämmelserna upplästa för sig.– Jaså, står det så. Ja, det går inte att få någon klarhet i det om man ringer till Skånes brottningsförbund för det är ingen som vet säkert där heller, säger Agne Nilsson.

Hästveda BK:s tränare Mikael Persson har en vag aning om att reglerna ändrats så att det är kvoten som räknas, men säker är han inte.– Vi ska vinna matchen sen får vi se om det räcker, men ingenting är omöjligt. Det är frågetecken för några som varit lite sjuka, men det ska nog ordna sig, säger Mikael Persson.Hur som helst så lär det bli en spännande fredagskväll i Hästveda där trion Daniel Lindberg, Magnus Månsson-Wiberg och Kent Stenberg har ansvaret att skipa rättvisa på mattan där matchen mellan Hästveda och Trim börjar klockan 19.30.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.