Många hyllningar till Etta James

Personligt n En rad stora artister hyllade den amerikanska sångerskan Etta James under en två timmar lång begravningsceremoni i Los Angeles.
Personligt • Publicerad 30 januari 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Stewie Wonder på Etta James begravning. Foto: Ringo H W Chiu/AP/Scanpix
Stewie Wonder på Etta James begravning. Foto: Ringo H W Chiu/AP/Scanpix

n En rad stora artister hyllade den amerikanska sångerskan Etta James under en två timmar lång begravningsceremoni i Los Angeles. Steve Wonder och Christina Aguilera framförde hennes låtar. Civilrättsaktivisten Rev Al Sharpton höll ett flammande tal om hennes betydelse för civilrättsrörelsen i USA. Genom sin musik fick hon alla, oavsett ursprung, att sjunga samma melodier, samma rytmer, framhöll han. President Obama prisade i ett uttalande Etta James som en viktigt del av USA:s musikaliska arv. När han installerades som president dansade han till hennes kanske mest berömde låt, At last. (TT Spektra)

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.