Vittsjö tog jackpot

Skåne/Kristianstad Vittsjös väg till allsvenskan övertrumfade både IFK Kristianstad och Vinslövs HK och det var ett lyckligt gäng tjejer som skrålade loss till I\'ve had the time of my life och dansade ringdans i ett av hörnen på Yllan.
Publicerad 30 januari 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
med 25 000 kronor som gick till Årets idrottsförening. Det räcker till en resa fram och tillbaka till Stockholm i allsvenskan. Foto: Louise Johansson
med 25 000 kronor som gick till Årets idrottsförening. Det räcker till en resa fram och tillbaka till Stockholm i allsvenskan. Foto: Louise Johansson

Vittsjös väg till allsvenskan övertrumfade både IFK Kristianstad och Vinslövs HK och det var ett lyckligt gäng tjejer som skrålade loss till I've had the time of my life och dansade ringdans i ett av hörnen på Yllan. De har utsetts till Årets hässleholmare och fått den prestigefyllda Norra Skåne-pokalen men någon mättnad gick inte att spåra i lördags kväll.– Helt fantastiskt! Skönt att få stanna upp lite i den tuffa vinterträningen, tänka tillbaka på 2011 och nypa oss i armen. Vi är väldigt stolta och glada, säger Vittsjö GIK:s fotbollsordförande Olof Sixten som tillsammans med Vittsjös spelare och ledare fick ta emot folkets jubel.– Det är lite speciellt med den lilla klubben med det stora hjärtat som kan åstadkomma en sån här stor idrottsprestation.

Utmärkte konferencieren Per Forsberg förhörde spelarna om målet för 2012 och fick svaret "topp åtta" av i stort sett samtliga. Vlora Bajraktaraj och Johanna Andersson drog ner applåder när de stack ut hakan och deklarerade "SM-guld".

Mittfältskämpen Sandra Adolfsson njöt av stunden.– Jag tror bara det här händer en gång i livet. Det här är ju första gången jag går upp i allsvenskan, säger Sandra som var imponerad av sällskapet IFK Kristianstad och Vinslövs HK.

– Men jag tyckte faktiskt att vi var närmast till att vinna –trots att vi är i Kristianstad. Vi gick ju obesegrade genom serien, konstaterar hon och berättar att Vittsjötjejerna försökt få ledigt från söndagens brottningspass efter att ha avverkat lördagspasset i Velos träningslokal.Det blev tvärnej från tränarduon Mårtensson/Palmquist.

Tanja Pihlblad trivdes.– Det är många som är välförtjänta av det här priset men i år var vi lite vassare, säger Tanja Pihlblad som nu avslutar den aktiva karriären.– Jag är nöjd med vad jag har gjort fotbollsmässigt. Och även om jag har gråtit över beslutet kunde jag inte tänka mig en bättre avslutning.

Tyringe AoBK var nominerade till Årets ungdomsförening och fick ta emot tredjeprischecken på 5 000 kronor som kommer väl till pass när klubben för tredje året i rad ska brottas riksfinalen i Lilla fyrstads. En Stockholmsresa väntar runt hörnet.I Årets idrottsprofil drog Hedvig Lindahl det längsta strået i konkurrens med Ida-Theres Nerell och Johan Stureson.

– Det känns jättekul att få det här priset, jag räknade inte med det. 2011 hittade jag tillbaka till passionen och så länge man har det så kör man. När jag bytte miljö från Göteborg till Kristianstad så var det många förståsigpåare som tyckte det var ett nerköp och undrade om jag verkligen skulle satsa på landslaget.Hedvig Lindahl följde sitt hjärta och var nyckeln till KDFF:s sjundeplats i allsvenskan. Hon vaktade målet när Sverige spelade hem ett VM-brons i Tyskland.

Hedvig passar på att hylla sin målvaktstränare Benny Johansson.– Benny har hittat mig på min nivå. Han är en guldklimp. Redan när vi möttes första gången kände jag att han tänkte som jag. Han är kunnig och det märks att han har jobbat med ledarskap. Det är tur att han är så hemkär för annars hade han hållit till på större scener.

STCC-stjärnan Johan Stureson hade inget problem med att lämna Yllan tomhänt.– Kul att vara nominerad. Tjejerna som var nominerade fajtas om att vara bäst i världen medan en annan håller till på nationell nivå.

Ida-Theres Nerell fick ett litet avbrott i hårdkörningen inför OS. På scenen fick hon frågan om målsättningen i London av Per Forsberg.–Nu är det bara att vinna. Annars kan jag lika gärna vara hemma och mysa med dottern, fastslog Ida-Theres.Marika Höghäll

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.