Okända män försökte ta Marlenes hundar

Hässleholm Marlene Oscarsson i Arkelstorp släppte vid middagstid på måndagen ut sina hundar på tomten när hon gick till pannrummet för att lägga i bränne i pannan.
Hässleholm • Publicerad 1 februari 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Är det hundtjuvar som är i farten? Marlene Oscarsson blev rädd när hon såg hur okända män försökte locka till sig hennes hundar
Är det hundtjuvar som är i farten? Marlene Oscarsson blev rädd när hon såg hur okända män försökte locka till sig hennes hundar

Marlene Oscarsson i Arkelstorp släppte vid middagstid på måndagen ut sina hundar på tomten när hon gick till pannrummet för att lägga i bränne i pannan.Hundarna är av rasen amerikansk bulldog.– Plötsligt hörde jag en bil stanna, men trodde att det var hemtjänsten som var på besök hos min granne, berättar Marlene.

Det var först när hon hörde någon locka på hundarna som hon fattade misstankar och sprang ut för att se vad som stod på.Marlene fick då syn på en röd Volvo av nyare modell, sannolikt en Volvo 850. Utanför bilen stod en man i 30-årsåldern och lockade på hennes hundar. Bagageluckan var öppen och på förarplatsen satt en annan man, också han i 30-årsåldern.Männen fick mycket brått när de upptäckte Marlene och körde snabbt från platsen. Marlene hann dock se att registreringsnumret på bilen innehöll bokstäverna B och L.– Men allt gick så snabbt och tusen tankar snurrade i huvudet.Marlene polisanmälde händelsen direkt och lade också ut en varning på facebook. Under dagen inkom tips om att bilen observerats även i Laxbro.

På facebook är det också många som engagerat sig försvunna hunden Zacks öde. Han bodde i Ballingslöv, bara ett stenkast från Arkelstorp, men försvann den 29 december efter att ha varit ute i trädgården.Zacks husse och matte gick ut med en efterlysning på facebook och får nu hjälp i sökandet av drygt 500 personer som länkat sig till sidan som heter "Hjälp oss hitta Zack".På samma sida finns nu information om de förmodade hundtjuvarna.En telefonlista har upprättats och tips och iakttagelser rapporteras kontinuerligt. Zack är en tvåårig collie.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.