Vittsjöluft säljs på burk

Hässleholm Etiketten på burken garanterar äkta Vittsjöluft \"anno 2012\" med livstids hållbarhet i oöppnad förpackning.
Hässleholm • Publicerad 29 mars 2012 • Uppdaterad 15 december 2021
Burkarna med Vittsjöluft finns med etiketter i två varianter. Foto: Berit Önell
Burkarna med Vittsjöluft finns med etiketter i två varianter. Foto: Berit Önell

Etiketten på burken garanterar äkta Vittsjöluft "anno 2012" med livstids hållbarhet i oöppnad förpackning.–I början på 1990-talet såldes också burkar med Vittsjöluft, men inte så här fina, säger Claes Ruderstam i Vittsjö försköningsfond som också fått inspiration från Anders Stens teckningar om Vittsjöluften från 1940-talet.På en av teckningarna saktar gässen farten när de flyger över Vittsjö för att kunna andas djupare.Burkarna säljs på turistbyrån på Vittsjö camping, på Vittsjödagarna och hos Vittsjö GIK:s damlag som fått ett antal burkar att dela ut eller sälja.–Och vi har varit noga med att ta bort alla locken och släppa in luft, så det är äkta vara, försäkrar Claes Ruderstam.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.