Förlag tar bort kopieringsskydd

Kultur och Nöje När kopieringsskyddet tas bort kan läsarna flytta böcker mellan läsplattor, mobiler och datorer utan problem.
Publicerad 1 maj 2012 • Uppdaterad 14 december 2021
E-bok i mobilen. Foto: Casper Hedberg/Scanpix
E-bok i mobilen. Foto: Casper Hedberg/Scanpix

När kopieringsskyddet tas bort kan läsarna flytta böcker mellan läsplattor, mobiler och datorer utan problem. Tom Doherty, som grundat Tor, konstaterar att skyddet är en ständig källa till irritation för användarna.- Det hindrar dem från att använda lagligt köpta e-böcker på helt lagliga sätt.

Maria ZandihnSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.