Målet är internationell status

Hässleholm Än så länge är det tomt på den enorma anläggningen i Skyrup som på många sätt är Anna Wemlerths livsverk.
Hässleholm • Publicerad 1 maj 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Än så länge är det tomt på den enorma anläggningen i Skyrup som på många sätt är Anna Wemlerths livsverk.Själv sitter hon djups försjunken i en hög med papper men skiner snabbt upp när Norra Skåne kommer på besök. – Vi förlorade ett sto i går så vi känner oss lite slitna, säger Anna Wemlerth.

På bara fem år har hon byggt upp anläggningen i Skyrup där ridlägren under sommaren utgör företagets basverksamhet.Anläggningen som är på 40 hektar rymmer förutom tre ridbanor, varav en är Sveriges största, 45 av hennes egna hästar, stugor för övernattningsgäster och en restaurang som hon själv tycker är gårdens nav.

När man ser omfattningen av alla hus och ridbanor är det svårt att förstå hur gården, för inte så många år sedan, var hemmet åt två tusen grisar.Anna Wemlerth ger ett självsäkert intryck när hon berättar om allt som kommer att hända under veckan när hennes företag står som arrangör för Sveland Cup.

– För dem som är mer matintresserade kommer Carl-Jan Granqvist att föreläsa, säger Anna Wemlerth varpå hon visar den nya bardisken som hon fyndat på Blocket till uteserveringen.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.