Nu är Vittsjö trea i tabellen

Sport – Ja, nu möter vi förmodligen bästa motståndet som vi gjort hittills och ändå vinner vi – man kan bara njuta, menade Vittsjötränaren Thomas Mårtensson efter tredje raka trepoängaren.
Sport • Publicerad 2 maj 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Fem mål på fyra matcher har det blivit för Vittsjös Sofie Andersson. Foto: Eva Sandström
Fem mål på fyra matcher har det blivit för Vittsjös Sofie Andersson. Foto: Eva Sandström

– Ja, nu möter vi förmodligen bästa motståndet som vi gjort hittills och ändå vinner vi – man kan bara njuta, menade Vittsjötränaren Thomas Mårtensson efter tredje raka trepoängaren.– Nio poäng redan nu känns hur bra som helst.Efter onsdagens show på Valhalla, när man mer eller mindre spelade ut Kopparbergs/Göteborg, var den tidiga söndagsmatchen lite av tillbaka till verkligheten.– Men så är Piteå ett riktigt bra lag, berömde Mårtensson.Gästerna, anförda av förra Kristianstads DFF-spelaren, Sofie Persson på mitten, tog tag i matchen redan från kickoff. Hemmalaget spelade avvaktande och hemmamålvakten Loes Geurts hade mycket att göra redan första kvarten. Nu är ju dessutom holländskans spelstil snarast som en libero bakom fyrbackslinjen vilket gör att hon kommer med mer i spelet än en normal målvakt.Direkt stod det klart att Piteås mittfältsstrategi gick ut på att ta udden av hemmalagets motor Danesha Adams och det lyckades till stor del tack vare Sofie Perssons jätteslit.Efter ett par halvchanser för Piteå kom Vittsjö ledningsmål lite oväntat. Emma Sjödahl fick bollen utanför gästernas straffområde och stack in bollen till skyttedrottningen Sofie Andersson som sköt 1-0.– En bra passning så det var bara att sätta den, skrattade Sofie Andersson som nu gjorde mål för fjärde matchen i rad i allsvenskan.– Men man måste förstås hylla Emma Sjödahl som betyder mycket för mig – hon har väl lika många målpassningar som jag mål.Sedan Vittsjö varit närmast ett andra mål men bollen tagit i Piteåmålvakten Maria Rönnbäcks stolpe kom mycket viktiga 2-0 bara minuten före pausvilan.Åter var det Emma Sjödahl och Sofie Andersson som grävde fram chansen och den sistnämnda gjorde femte målet på fyra matcher.– Naturligtvis viktigt för oss att gå till pausen med 2-0, ansåg Andersson.Andra halvlek blev förmodligen Vittsjös tuffaste 45 minuter hittills i vår. Piteå flyttade upp och gjorde efterhand några offensiva byten. Ifeoma Dieke och Kendall Fletcher höll dock samman fyrbackslinjen, även om man var pressade flera gånger, och därför dröjde reduceringen till den 77:e minuten. Målet var också en dubbel tavla, där först en markeringsmiss gav gästerna Jennifer Nobis fritt fram men skottet från distans gick ändå rätt på Loes Geurts. Holländskan som fram till dess varit hundraprocentig lyckades ändå släppa bollen förbi sig och ledningen var bara 2-1.Slutkvarten blev också dramatisk med ett visst tryck från Piteå där dock rena målchanser saknades även om det såg kritiskt ut flera gånger.Vittsjö gjorde två byten. Första avlöste Johanna Andersson Emma Sjödahl med tio minuter kvar och på övertid tvingades Danesha Adams lämna över till Emma Unkuri efter en smäll på foten.– Förhoppningsvis inget allvarligt dock – verkar mest som hon fått ett rejält blåmärke på vaden, förklarade Thomas Mårtensson.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.