Innala välkomnar förnyad utredning

Broby – Bra att majoriteten gör halvhalt i frågan.
Publicerad 4 maj 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

– Bra att majoriteten gör halvhalt i frågan. Det är ju ingen ko på isen, säger oppositionsrådet Innala.Socialdemokraterna har lyft fram att de vill att nybyggnadsalternativet utgår samt att ett investeringsförslag tas fram som syftar till att tillgodose en acceptabel arbetsmiljö för medarbetarna i det befintliga kommunhuset. I en skrivelse innehållande Socialdemokraternas förslag till utredningen framför Innala följande:- För att återskapa förtroendet i denna infekterade fråga är det av största vikt att en oberoende part får möjlighet att granska underlaget och komma med synpunkter på kalkylerna.- En fördjupad utredning görs av ett modifierat alternativ 1 (renovering) omfattande kommunhus och vaktmästarbostad. Fungerande tekniska system behålls och brister i kommunhuset beaktas i utredningen, som även ska innefatta åtgärder för sänkta driftskostnader i fastigheterna.- Inför den politiska beredningen av ärendet bör en specificerad investeringskalkyl upprättas.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.