Sofie Anderssons målaptit håller i sig

Sport Sofie Anderssons enorma målaptit (34 mål) var en starkt bidragande orsak till att Vittsjö vann Söderettan i fjol.
Sport • Publicerad 4 maj 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Alla som följer Vittsjö GIK har vant sig vid en jublande Sofie Andersson. Mål i 24 av de 25 senaste matcherna och en pågående svit på 19 raka matcher talar sitt tydliga språk – Sofie Andersson är en av landets hetaste anfallare. Foto: Eva Sandström/Arkiv
Alla som följer Vittsjö GIK har vant sig vid en jublande Sofie Andersson. Mål i 24 av de 25 senaste matcherna och en pågående svit på 19 raka matcher talar sitt tydliga språk – Sofie Andersson är en av landets hetaste anfallare. Foto: Eva Sandström/Arkiv

Sofie Anderssons enorma målaptit (34 mål) var en starkt bidragande orsak till att Vittsjö vann Söderettan i fjol. Men det var säkert många som trodde att hon skulle få svårt att producera i samma takt i Damallsvenskan. Men oj vad fel de belackarna har haft.På de inledande fyra matcherna har hon gjort fem mål och noterats i målprotokollet i alla matcherna. Faktum är att Sofie nu gjort mål 19 seriematcher i rad.Kommer du ihåg vad som hände den 28 maj i fjol?– Var det då vi mötte Qbik, när jag inte gjorde mål? frågar Sofie Andersson.

Och visst har hon koll på datumet på sin senaste mållösa match, men det är mest för att hon blivit påmind om det några gånger. Att flytet håller i sig hänger mycket ihop med att självförtroendet är på topp.– Jag tänker inte så mycket när jag kommer i läge utan det går automatiskt, och så länge det gör det är det bara att köra på. Sen är det klart att det är skönt att som anfallare göra mål, säger Sofie Andersson.Vittsjötränaren Thomas Mårtensson kan inte nog berömma sin skyttedrottning, och han ger ytterligare en anledning till varför det går så bra för Sofie.– Hon är väldigt ödmjuk. Sen stannar hon gärna kvar efter träningen och kör lite avslut på egen hand, och det är sånt som ger resultat, säger Thomas Mårtensson.

I dag ställs Sofie och Vittsjö mot seriens starkaste försvar, endast två mål har östgötskorna släppt in.– Klart att det blir tufft, men det är bara att köra på. Vi har vinnarkänslan i laget, och det är mycket det som har tagit oss så här långt, säger Sofie som börjar nämnas som ett tänkbart namn för landslaget.– Jag har inte funderat så mycket på det själv, det är mer alla andra som pratar om det. Skulle jag bli uttagen är det så klart oerhört roligt, men just nu fokuserar jag bara på Vittsjö, säger Sofie Andersson som kan få klara sig utan sin anfallspartner Emma Sjödahl i dag.– Hon har problem med framsidan på ena låret, så det blir ett sent beslut om hennes medverkan, säger Thomas Mårtensson.

Robert RolfSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.