Allt som behövs är åtta poäng till

Sport Det är ju inte så här en nykomling ska bete sig.
Sport • Publicerad 6 maj 2012 • Uppdaterad 25 november 2021

Det är ju inte så här en nykomling ska bete sig. Rada upp fyra segrar, varav två mot guldpretendenterna Göteborg och Linköping. Men det struntar Vittsjö i och det är så häftigt.Med sina tolv poäng är Vittsjö redan på god väg att säkra kontraktet i allsvenskan. Tittar man tio år tillbaka i tiden så har det aldrig krävts mer än 20 poäng för att sluta på rätt sida om nedflyttningsstrecket. Lag nummer tio landar oftast på 15–18 poäng (på säker mark). Och Vittsjö har alltså redan tolv stolta pinnar.Topp åtta var målsättningen inför säsongen. Inte en chans, ansåg en enig "expertkår". Någon som fortfarande tror att Vittsjö inte kommer bland de åtta främsta?

Det är på sin plats att lyfta på hatten för Vittsjös värvningar. Mittlåset Fletcher/Dieke sätter inte många fötter fel. Danesha Adams fräckhet visar sig inte bara i spelet utan även i inställningen som smittat av sig på Jantelagsförsiktigare svenska lagkamrater. "Folk kan placera oss längst ner i tabellen om de vill. Det bryr vi oss inte om, för det är inte där vi tänker hålla till."

Topptippade Linköping då?Det är som Ann-Helen Grahm konstaterade: "Fotboll handlar om så mycket mer än namn på ett papper."Nilla Fischers Linköping är under press. Managern Jörgen Petersson stampade fötterna i golvet för att minuterna senare lägga huvudet i händerna i frustration över det krampaktiga anfallsspelet. Vad han ansåg om försvarsspelet som föregick målen är förmodligen inte tryckbart. Linköpings megasatsning måste snart börja betala sig.Att Vittsjö är ett lag som Linköping bara skulle slå vittnar bytet i 85:e minuten om. Då kastades skadade Manon Melis in i ett sista desperat försök. Tränaren Christian Andersson tog alltså risken att förvärra skyttedrottningens skada. Saknaden efter försvarsgeneralen Charlotte Rohlin, som vilade efter hjärnskakningen mot AIK, var monumental.

Avslutningsvis måste jag bara delge er den här lilla konversationen som utspelade sig på VIP-läktaren (domarobservatören Leif Porsebäck var vänlig nog att erbjuda mig en ledig plats där eftersom det i stort sett är omöjligt att se matchen från presshytten om man är 1,64 kort).Speakern Håcan Nilsson kliver strax före pausen upp på VIP-läktaren där Karl-Erik Nilsson, Martin Ingvarsson och Ann-Helen Grahm sitter."Jag hade tänkt intervjua dig i pausen Martin, men en assisterande förbundskapten övertrumfar ändå en avdankad domare.""Då vill du inte prata med mig heller då?" undrar gamle domaren Karl-Erik Nilsson, nyvald ordförande i Svenska Fotbollförbundet."Du var ju inte på samma nivå som Martin.""Jodå, han var ett snäpp högre" informerar Fifadomare Ingvarsson om sin forne kollega som dömde i Champions League.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.