Det susar i Hovdala

Hässleholm Den 28 juli har teaterföreställningen \"Det susar i säven\" efter Kenneth Grahames bok premiär på Hovdala slott.
Hässleholm • Publicerad 6 maj 2012 • Uppdaterad 13 december 2021
Klinten-Kulturs teatergrupp lär sig använda teatermasker. Maskerna är gjorda av My Walthers.
Klinten-Kulturs teatergrupp lär sig använda teatermasker. Maskerna är gjorda av My Walthers.

Den 28 juli har teaterföreställningen "Det susar i säven" efter Kenneth Grahames bok premiär på Hovdala slott. Men redan nu har förberedelserna för föreställningen dragit igång, tillsammans med My Walther arbetar de nio skådespelarna med att välja karaktärer och diskutera hur teatermaskerna ska se ut.– Det blir minst fyra helmasker, berättar My Walther som normalt ägnar en vecka att skapa varje mask.

Enligt Ulrika Mickels Nord som är konstnärlig ledare för föreställningen är projektet unikt i Sverige.– Jag tror inte att det gjort någon teater utomhus med specialgjorda masker och med skådespelare som har någon typ av funktionsnedsättning eller autism innan, förklarar Ulrika Mickels Nord.Både Agne Ask och Elisabeth Backe ser fram emot föreställningen, men exakt vad de ska spela vet de inte än.– Jag vet faktiskt inte, kanske en kanin, men som sagt vet jag inte, säger Agne Ask leende.– Jag skulle vilja spela paddan, för den rollen passar mitt humör. Men jag vet inte ännu vad exakt jag kommer att få spela, avslutar Elisabeth Backe.

Admin
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.